LAATSTE DAG  |  20% KORTING OP PRIMAL POWER PRE-WORKOUT

8 Tips Om Je Pump Te Maximaliseren


8 TIPS OM JE PUMP TE MAXIMALISEREN

Klaar om de beste pump van je leven te krijgen? Deze acht tips zullen je helpen je resultaten op te pompen!

 

1. Tank Je Vol Met Water

Als je erover nadenkt, ziet iets dat uitgedroogd is, zoals gedroogd fruit, er bijna levenloos en verschrompeld uit. Terwijl als iets, zoals een tomaat, vol water zit, lijkt het rond, vol en smakelijk. Denk op dezelfde manier aan je spieren. Jezelf goed gehydrateerd houden betekent een groter bloedvolume en meer vocht om je aderen en slagaders te vullen en het pompeffect te versterken. Zorg ervoor dat je in de uren voorafgaand aan en tijdens je training minstens 2-3 bekers water drinkt, en hydrateer jezelf dan continu gedurende de dag.

2. Carb Up Voor Meer Spiervolheid

Voldoende koolhydraten binnenkrijgen voor je training is key. IFBB Pro Rich Gaspari legt uit: "Je spieren moeten tijdens het trainen worden gevuld met glycogeen als je een waanzinnige pump wilt hebben. Het glycogeen is niet alleen een energiebron die een training kan voeden, maar het is ook van cruciaal belang om je spieren er groot en vol uit te laten zien."

Dit is de reden waarom iemand er "flat" kan uitzien op een koolhydraatarm dieet, ondanks de enorme hoeveelheid werk die de persoon doet. Een pump krijgen tijdens een koolhydraatarm dieet is enorm uitdagend. "Terwijl je lichaam koolhydraten in de spiercel trekt, zal het ook water naar binnen trekken", legt Gaspari uit.

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, kun je het beste al je koolhydraten tijdens je trainingssessies binnenkrijgen. Dit kan je pump een boost geven en het herstel na de training verbeteren. 

 

3. Houd De Spanning Vast

Ga niet alleen door de bewegingen van je oefeningen op automatische piloot. Maximaliseer de voordelen door je spieren hard aan te spannen. Met andere woorden "squeeze" de spier op het hoogtepunt van elke herhaling.

"Vertraag de snelheid van elke herhaling en concentreer je echt op de mind-muscle-connectie terwijl je tijdens de beweging zo hard mogelijk squeezed", beveelt Rich aan.

Hij is van mening dat het gebruik van de knijptechniek naast een herhalingsbereik van 10-12 herhalingen per set de beste vruchten van je werk zal afwerpen. Aan de andere kant, als je herhalingen bereikt boven de 20 en je nauwelijks zweet, moet je een tandje bijzetten, anders negeer je diepere spieractivering.

 

4. Supersets Toevoegen

Supersets zorgen voor intense spierpumps. Een superset is wanneer je oefeningen achter elkaar doet zonder rust ertussen. Dit type training is efficiënt en verhoogt de bloedtoevoer naar de werkende spieren naarmate de vermoeidheid toeneemt. Rich geeft er de voorkeur aan biceps- en triceps-oefeningen op één hoop te gooien: hij doet 3-4 supersets om zijn training razendsnel te voltooien. Dit dwingt zoveel bloed in de spieren dat ze het gevoel hebben dat ze kunnen ontploffen. Hij raadt aan om een rep-bereik van 12-15 reps te nemen.

 

5. Dropsets Voor Een Extreme Pump

De dropset is de geprefereerde techniek van IFBB pro Collin Wasiak om de almachtige pump op te roepen. In een dropset zet je dezelfde oefening voort met een lager gewicht zodra je spierfalen bereikt. Dit duwt je spieren voorbij het punt van vermoeidheid. Met elke opeenvolgende drop stroomt er meer bloed de cellen in, waardoor het algehele effect van de pump wordt versterkt. Streef ernaar om het gewicht twee keer te laten vallen, waarbij je drie sets per dropset doet.

 

6. Raak Gemotiveerd Met Muziek

Als er iets is dat mensen universeel in de stemming brengt, dan is het wel de juiste soort muziek met de juiste hoeveelheid intensiteit. Collin gelooft sterk in een goede playlist om op te jammen en te trainen, omdat het de motivatie en inspanningen hoog kan houden. Door je hoofd in het juiste tempo te dobberen, kun je op zijn beurt je lichaam dwingen harder te werken. We weten allemaal dat hoe harder we duwen, hoe beter de pump. Of het nu James Brown, een Techno set of Hardcore is, train op het ritme van je favoriete deuntjes!

 

7. Verkort Je Rustperiodes

Voor de man die de pump zoekt is er geen rust. Het verkorten van je rusttijd kan een groter pumpeffect opwekken. Hoe korter je rustperiodes, hoe meer bloed er door je spierweefsel zal schieten, wat leidt tot dat gevoel van absolute zwelling. Streef ernaar om niet meer dan 30-60 seconden te rusten als je een insane pump wilt.

 

8. Verlaag Je Tempo

Een van de beste manieren om spierontwikkeling te verzekeren, is om elke rep langzamer uit te voeren. Deze tip is vooral handig voor degenen die met een hoger tempo tillen. Door gecontroleerde bewegingen verleng je de tijd onder spanning, waardoor je beter kan "squeezen", dit kan leiden tot snellere gains. Combineer dit met korte rustperiodes voor een killer effect.

Wetenschappelijk onderbouwd
Transparant label
Ontwikkeld met passie